När man reser till Thailand så behöver man ett visum. Många som åker hit på semester behöver inte  tänka så mycket på det om man inte planerar att vara i landet mer än 30 dagar per inresetillfälle, eftersom svenskar (och flera andra nationaliteter) får ett 30-dagarsvisum vid inresa. Om man som vi vill kunna stanna längre än så måste man ansöka om något av alla de olika typer av visum som finns att tillgå. Det är lite av en djungel och det gäller att läsa på för att ta reda på vilken typ som passar ens syfte bäst. Man kan till exempel få visum för att arbeta, för att starta företag eller av familjeskäl, dvs att man gifter sig med en thailändare. Inget av dessa passade förstås oss. För den som bara vill semestra i landet under en lite längre tid finns flera valmöjligheter.

Läs mer

Dela gärna vårt inlägg: