Vi tror egentligen att de flesta som läser den här bloggen redan känner oss, eller i alla fall en av oss, men eftersom alla bloggar ska ha en ”Om-sida” så skriver vi naturligtvis en.

Vi är Rikard och Anna Carlsson, tidigare bosatta och arbetande i Stockholm och just nu bostadslösa nomader. Vi har under många år drömt om och jobbat för att kunna leva ett friare liv, där vi i större utsträckning äger vår egen tid.

Nu har vi nått en punkt då provar att hoppa av ekorrhjulet och vår förhoppning är att vi, om vi vill, ska kunna leva utan fast inkomst resten av våra liv. Många pratar om att de vill kunna pensionera sig tidigt och man skulle kunna se det som att det är just det vi gör nu. Å andra sidan är vi båda drivna människor som tycker om att ha saker att göra och vi tror därför inte att vi kommer att gå helt sysslolösa, men det är skönt att känna att det är vi som styr vår tid och våra val.

Initialt har vi båda tjänstledigt under 2018. Under året ska vi resa, studera, spendera mycket tid tillsammans och fundera på om det här är en livsstil som passar oss och om den budget som vi räknat på håller. Om inte har vi båda bra jobb att gå tillbaka till, det finns nya bostäder att köpa och vi kommer att vara många erfarenheter rikare. Men om det blir som vi drömt om och sett fram emot så kommer vårt utforskande av världen att fortsätta. Vi börjar i Chiang Mai i Thailand och sen får vi se vartefter vart resan bär!