#DagensÄventyr: En promenad till Ismantorps borg

Jag har varit på Öland under i stort sett hela mitt liv. Relativt nära vårt hus finns det en fornborg som heter Ismantorps borg. Jag har passerat skyltar till denna borg vid ett stort antal tillfällen när vi har varit på utflykt eller när jag har varit ute och tränat cykling men tills i förra veckan hade jag inte besökt borgen.

Av Jan Norrman / Riksantikvarieämbetet, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62853992

I torsdags bestämde vi oss för att göra ett litet vardagsäventyr så vi bryggde lite kaffe och tog bilen till Odens flisor för att sedan promenera genom mittlandsskogen till Ismantorps borg. Promenaden är mellan 3-4 kilometer och bra markerad. När man kommer fram möts man av ringmuren som är 125 meter i diameter och upp till 4 meter hög enligt Wikipedia.

Ismantorps borg är en fornborg på mellersta Öland som byggdes under 200 talet och var i bruk fram till 600 talet. Innanför ringmuren finns det spår av 88 husgrunder. Vi gick runt en del och tittade och sedan satte vi oss och njöt av en kopp kaffe i solen innan vi promenerade tillbaka.

Det finns parkering och ett fik som erbjuder ”forntidsfika” vid borgen.

Jag förstår att det kan vara häftigt att besöka borgen om man är väldigt intresserad och påläst men för oss var det mer att ha ett mål för promenaden och se något nytt i vårt närområde.

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

”Vardagsäventyr”: Road trip

2 kommentarer

 1. Underbara bilder, särskilt från den tidigare vandringen i Skåne! (Fick meddelande angående den publiceringen nu)
  Ska se till att också komma ut och vandra lite så snart det lugnar ner sig lite här. Men fantastiskt att njuta av era upplevelser så länge!

  Startade upp en blogg till slut, anonymt dock. Bara att signa upp sig om ni vill följa vårt äventyr. ?
  https://Palmaonfire.com

  • Tack!

   Jag ska kolla in bloggen.

   Tyvärr har jag inte haft så mycket tid och inspiration till att skriva på sistone men jag har lite ideer på en serie inlägg

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén