Staycation

Boendesituationen i Stockholm är inte den allra enklaste men det går ganska enkelt att hyra något i andrahand om man är beredd på att betala. Jag hade kommit överens om att hyra en lägenhet i närheten av min kund under perioden april-juni men det strulade lite. Hyresvärden hade sålt lägenheten och köparna ville verkligen komma in första juni så vi kortade ner kontraktet i utbyte mot lägre hyra.

Eftersom planen var att jag skulle fasa ut mig och det bara skulle bli ca 3 veckor (p.g.a. midsommar samt inklusive långhelg) så blev det lite knepigt att hitta en annan lägenhet om man inte ville betala riktiga överpriser. Jag har lyckats lösa det genom att hyra ”övernattningslägenheter” i kompisars bostadsrättsföreningar.

Nu har det ju precis varit två långhelger i rad och denna vecka är kortare p.g.a. midsommar så jag bestämde mig för att stanna i Stockholm i helgen. Det skulle bli lite väl mycket resa för lite tid om jag skulle åka ner till Öland även denna helg.

Tyvärr lyckades jag inte lösa det med övernattningslägenhet i helgen så jag tittade på hotellutbudet. Flera av de centrala hotellen ville ha från 2000 sek/natt och det var jag inte beredd att betala. Jag letade då lite utanför de mest centrala delarna och fann att Choice hotell verkade ha en del lediga rum så de körde en kampanj så jag hittade ett rum strax utanför centrala Stockholm till ett bra pris.

Jag tror aldrig att jag har bott på hotell i ”min” stad förut. Jag måste säga att det var en angenäm och lite annorlunda upplevelse. Min fru var i vårt hus så jag var själv. Eftersom jag bodde på hotell så hade jag typ inga måsten eftersom det inte var några hushållssysslor eller andra projekt som jag kunde göra.

Jag passade på att turista i ”min” stad. Jag åt långa hotellfrukostar, träffade vänner och njöt av sommarstockholm i härligt väder. Det kändes nästan som en minisemester.

Jag känner lite folk som ibland tar in på hotell i ”sin” stad, oftast är det småbarnsföräldrar som har fått avlastning men jag har inte riktigt förstått grejen tidigare men det gör jag nu.

Är det någon läsare som har gjort något liknande? Eller som planerar att göra det för att undvika klimatångest och flygskam? 😉

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Underbara långhelger

Nästa

Revolut + Apple Pay = sant

2 kommentarer

 1. oscar

  Nej, men vill gärna se mer av Sverige. Kan rekommendera att låna boken Svemester, många bra tips. Behöver inte åka till Thailand för skön semester och naturupplerser, även Sverige är fint på höst, vår, vinter, speciellt uppe i norrland där alla årstider kan upplevas.

  • Hej Oscar!

   Vi vill också gärna se mer av Sverige. Sverige är fantastiskt, särskilt på sommaren.

   Tack för tipset på boken, jag ska kolla upp den

   Trevlig midsommar

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén