Vi har inte uppdaterat bloggen på ett tag och det beror mest på att det har varit fullt upp med jobb och alldeles för lite äventyr, ledighet och frihet.

Nu har det varit två veckor i rad där det varit en röd dag följd av en ”klämdag” och jag har passat på att ta långhelg. Dessa långhelger har avnjutits i vårt hus på underbara Öland.

Öland är otroligt vackert så här års och vi har haft tur med vädret så vi har spenderat mycket tid utomhus. Vi har haft lite vårfix att göra men vi har hunnit med långa promenader, terränglöpning i skogen, spela golf, cykla landsvägscykling samt paddla SUP mm. I torsdags var det väldigt fint väder och det var flera vuxna som badade i havet så när jag var klar med SUP paddlingen så tog jag ett frivilligt premiärdopp. Det var kallt men inte jättekallt, det var säkert en 16-17 grader.

I lördags var jag ute och cyklade landsväg med en kompis och det var riktig propagandacykling, vackert landskap, nästan bilfria vägar (otrolig skillnad mot Stockholmsområdet) och sol, det var så härligt så jag gjorde en kort film.

Jag längtar verkligen efter mer ledig tid och frihet, att kunna bestämma över min egen dag och jag var väldigt nöjd när min kund meddelade att de väldigt gärna ville ha kvar mig men tyvärr inte hade budget för det för ett par månader sedan. Tanken var att jag skulle ”passionera” mig nu vid midsommar men det har ”kört ihop sig” hos min kund så jag har gått med på att jobba 2 månader i höst också.

Jag kommer vara ledig i juli och augusti med förbehållet att jag kanske behöver jobba några dagar i slutet på augusti för att sedan gå in och jobba i september och oktober.

Nu verkar det som att de har planer på att lägga till en massa nya saker/funktioner till det projekt som jag har jobbat med vilket leder till ny finansiering och troligen kommer leda till nytt erbjudande i höst.

Jag har meddelat att jag inte tänker tillbringa november i Stockholm och fick svaret ”ja, vem vill det?” ;-).

Vi planerar att resa till något varmare land i höst och mest troligt blir det Thailand igen. Vi har tittat på lite alternativ och Sri Lanka var högt uppe på listan innan bombningarna. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska tycka, först trodde jag att det var några isolerade galningar men det verkar som en av de rikaste i Sri Lankas familj var involverad.

Börsen har skakat till p.g.a. hot om handelskrig och nästan återhämtat sig igen. Vi har fyllt på med lite Xact Högutdelande samt tagit in ett nytt bolag, Scandic Hotels. Jag har sneglat på Scandic under en längre tid och det var 3 anledningar till att vi slog till nu. För det första var det lite skakigt på börsen med nedgångar. För det andra så var det ganska många och stora insider köp. Den tredje anledningen var att jag försökte boka ett par hotellnätter för att lösa boendesituationen i Stockholm i juni och det var i stort sett helt fullt på alla Scandic hotell och de tog ca 2000sek/natt så det måste gå bra för dem.

Hur har ni agerat på börsen? Är det någon som har några bra tips på vart vi ska spendera vintern?

Dela gärna vårt inlägg: