Våra livsval känns så rätt!

Nu är vi tillbaka i människobyn efter att ha spenderat jul och nyår på underbara Öland. Vi har tillbringat ganska mycket tid i naturen med långa promenader och löprundor. Vi har njutit av ljuset, lugnet, tystnaden och den öppna spisen. Jag spelade t.o.m. golf på sommargreener på nyårsafton.

Vi har kommit fram till att vi verkligen trivs på Öland och att det känns så rätt att vi köpte ett litet hus där. Visst, på vintern kan det säkert kännas lite ensligt om man spenderar hela vintern där men vår plan är ju att spendera merparten av vintern i värmen.

Det härliga ljuset och de vackra solnedgångarna har gjort att vi har blivit inspirerade att börja fotografera mera.

Men det är något konstigt med Öland, tiden bara ”försvinner”. Vi har varit nere i nästan två veckor och jag hade en del planer och böcker att läsa mm men jag har inte ”hunnit”. Visst, en del tid har spenderats på administration i mina företag, sammanställa lite kring våra investeringar osv. men sedan har vi bara njutit av att landa och ta det lugnt.

Jag har även läst på lite och uppdaterat mig kring börsen som har visat tecken på att vara manodepressiv. Kring jul var börsen i USA ner ordentligt för att sedan studsa upp (window dressing?). Torsdagens börs var den sämsta sedan 2008 (om jag läst rätt) med nedgångar på ca 3% för att sedan växlas till eufori på fredagen efter lite bättre jobbsiffror än förväntat.

Vi har suttit på händerna och inte agerat. Det fanns lite lägen och några bolag som kändes billiga som t.ex. Apple, ett fantastiskt bolag som jag gärna skulle vilja plocka in i portföljen igen. Apple vinstvarnade och var nere på en teknisk nyckelnivå vid $142. En del olyckskorpar säger att Apple är det nya Nokia, att deras prisstrategi är helt galen etc men jag tror fortfarande på bolaget. Apple tar merparten av vinsterna inom smartphones, plattor, trådlösa hörlurar etc, services segmentet växer och de har en gigantisk kassa som skulle kunna räcka till att köpa H&M 5-6 gånger om. AT&T, en stabil utdelare, var nere under $28, vilket jag tycker är attraktivt.

Huvudanledningen till att vi varit försiktiga är att trenden fortfarande är tydligt nedåt. Billigt kan bli billigare och om detta nu skulle vara en botten (vilket jag inte tror) så missar vi lite uppgång men med minskad risk. Som jag har nämnt tidigare så försöker vi inte tajma marknaden, men jag är lite försiktig med att investera i en nedåtgående trend. Jag tror det är bättre att vänta med att stoppa in nya pengar tills det ser ut att vända eller alternativt att det ser värre ut. Än så länge ser vi inte den stora paniken eller desperationen. Det finns mängder av citat kring detta och ett av de mer kända är väl från Warren Buffet ”it is wise to be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful” och Baron Rothschild ”the time to buy is when there’s blood in the streets” eller ett annat som finns i lite olika versioner ”bull markets make you money, bear markets make you rich”.

På vägen till Stockholm började vi lyssna på en podcast som var ny för oss, ”Bortom Ekorrhjulet”. Podcasten har funnits ett tag men vi fick upp ögonen för den i julhelgen och lyssnade på 5 avsnitt i bilen på vägen mot Stockholm. Podcasten ”drivs” av två systrar, som liksom oss, vill ha mer frihet och mindre ekorrhjul. Podcasten bjöd på lite intressanta men inte helt nya tankar och perspektiv.

Imorgon är jag tillbaka i ekorrhjulet igen, jag kommer sitta mer eller mindre heltid hos min kund åtminstone fram till sista mars.

Hoppas att ni får ett underbart 2019!

För transperans, vi äger varken Apple eller AT&T

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Det blir inte alltid som man tänkt sig, en summering av 2018

Nästa

Vardagsäventyr

4 kommentarer

 1. Hej,
  Jag tycker att hus på Öland i kombination med varmare breddgrader låter som en utmärkt plan. Och Öland är i alla fall inte Gotland. Det finns en bro och det är lätt att komma därifrån om det börjar kännas för ensligt. Det kommer att bli toppen. Tack för tipset på podden.
  Ha det gott!
  Mvh, Anneli

  • Ja, bron underlättar en del, det tar ca 25 minuter till Kalmar så det är ju inte så farligt när man är van vid tiderna det tar att förflytta sig i Stockholm.

   Ha en bra vecka!

 2. Det låter grymt med ett hus på Öland! Om man dessutom är utomlands på vintern så får man ju bara det bästa :).

  Frihetsmaskinen – Följ min resa till ekonomisk frihet!

  • Ja, det känns som en riktigt bra kombo. En bas i Sverige med härlig natur, varifrån vi kan göra äventyr etc och sedan spendera den kallare delen av året på varmare ställen

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén