”Just when I thought I was out…”

”…they pull me back in” som Michael Corleone sa i gudfadern.

Som nämnt tidigare i höstas så startade jag eget företag för att utföra ett konsultuppdrag som var planerat att vara klart till nyår. Det tog inte många veckor innan min kund gav mig fler o fler uppgifter och att det märktes att våra planer kanske inte var helt synkroniserade.

Projketet som jag skulle vara en del av gick framåt i bra takt men alla inblandade, även jag, förstod att projektet inte skulle vara klart vid nyår utan få ett nytt planerat slutdatum i vår.

För ett par veckor sedan frågade kunden om vi kunde förlänga avtalet och detta gjorde att jag fick blandade känslor. Vi planerade att åka till värmen, troligen till Bali eller Sri Lanka för att prova på att vågsurfa för att sedan åka vidare till Thailand. Leva ett liv utan väckarklocka, väder med runt noll grader och sidoregn. Samtidigt var det såklart smickrande, uppdraget är roligt och utmanande, kunden är en bra arbetsplats med trevliga kollegor. Dessutom skulle det kännas fel och lite oprofessionellt att lämna mitt i ett projekt som jag var anlitad för att göra.

Vi har lite fler pusselbitar som måste falla på plats eftersom vi hyr lägenhet i andra hand och efter en del diskussioner och överväganden så bestämde vi oss för att låta bostadssituationen bestämma. Vi kontaktade vår hyresvärd och det gick bra att förlänga i tre månader och då tog vi beslutet att skjuta på drömmen lite till och stanna i Stockholm i tre månader till.

När jag tackade ja till förlängning och berättade att vi skaffat bostad fram till och med mars så svarade kunden att vi nog behöver bostad längre än så…. Nu verkar vi hamna där jag befarade i ”just one more month”, vi vill egentligen lämna för något annat men det är bra pengar som skapar större möjligheter eller marginaler i framtiden.

En sak är i alla fall definitiv, detta blir absolut den sista hösten och vintern i Stockholm för en överskådlig framtid.

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

”The 1%” och lite perspektiv

Nästa

Brist på äventyr och julenisserally

2 kommentarer

 1. Yo!
  Jag förstår känslan där med just one more month grejen. Det är nog lätt att hamna där. Visst är det gött att få in de där extra pengarna som du skriver och ni brukar ju vara duktiga på att skapa äventyr även här på ”hemmaplan” så det kommer ju bli bra det här. Lite goa äventyr här i Sverige och jobb lite längre än tänkt och sedan de där äventyren ni planerat utomlands. Bara lite senare än plan.

  Ha det gott

  Mvh petrusko

  • Tack Petrusko!

   Jo, vi försöker göra det bästa av situationen och göra små ”vardagsäventyr” på hemmaplan medan vi drömmer om de större. Jobbar vi lite längre så får vi större möjligheter.

   Men jag längtar lite när jag läser om dina löprundor i skogen på dagtid 😉

   Ha det gott

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén