En dag i vårt fria liv på Öland

Vi fick en förfrågan om att beskriva hur en vardag i vårt liv ser ut på Öland och det försöker jag mig på att beskriva här. Det blir ett lite kortare inlägg för vi har ju skrivit lite om vårt nya friare liv tidigare och våra aktiviteter här skiljer sig inte jättemycket från hur vi levde i Thailand.

Först vill jag bara säga att det är något konstigt med Öland, tiden bara försvinner och man ”hinner” aldrig med allt man hade tänkt att man skulle göra. Tempot är helt enkelt lugnare och vi hamnar lätt i en lunk där tiden bara passerar. Mina föräldrar brukar skämta och säga att för ölänningar finns det inget som är så snabbt som spanjorernas ”mañana”.

Våra dagar ser lite olika ut och vi låter vädret styra en hel del. Denna sommar har verkligen överlevererat så det är flera saker/projekt som jag planerat att jag skulle göra som jag har skjutit på ”till en regnig dag” för att istället njuta av vädret och naturen.

Normalt ställer vi ingen väckarklocka utan sover till vi vaknar, vilket vanligtvis sker mellan 08:00-9:00. Då blir det frukost (förutom när vi experimenterar med intermittent fasta, men mer om det i ett annat inlägg),  vi ser lite nyheter och kollar av mail och social media etc.

På förmiddagarna i somras blev det oftast att vi njöt i en solstol med en podcast eller ljudbok och badade mm.

På eftermiddagarna blev det ofta träning (oftast landsvägscykling, MTB eller terränglöpning) eller så spelade vi golf. Andra dagar gick vi längre promenader,  besökte naturreservat och sevärdheter. Vi har haft lite besök och vi har lite vänner i närområdet som vi även umgås med.

Självklart följer vi börsen, finanstwitter, bloggar och analyserar marknaden och aktier samt tittar på lite inspirerande YouTube videos mm. Vi bor i en by där det finns många sociala människor så det blir ofta att man tar en spontan pratstund med någon granne. Sedan vi fick tillgång till vår nya ”bas”, huset vi har köpt,  har detta blivit huvudfokus och vi har målat, renoverat och monterat möbler mm.

Från och med idag börjar studierna och tanken är att vi ska plugga, men det kommer inte bli så för mig men mer om det lite senare i veckan.

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Perspektiv på levnadskostnader

Nästa

Tillfällig paus i friheten

2 kommentarer

 1. Miss L

  Mysigt 🙂
  Vad säger ni till folk ni möter som undrar vad ni jobbar med/lever av och hur blir reaktionerna på det? Funderar en hel del på detta men inte kommit fram till riktigt hur man ska presentera sig. Känner också det finns en ”fara” i detta, då man kanske blir uppbunden av att behöva hjälpa till med massa saker, eller vissa ser som man borde sponsra då ”man har pengar”.

  Har iaf blivit ett resultat innan då man periodvis inte jobbat mycket, eller konsultat/varit egen och ”inte haft något jobb”.
  Känns som hela världen förväntar sig massa socialt i tid&otid, eller så får man bara söka nya människor som förstår?!..

  Har funderat som sagt väldigt mycket, även på hur jag själv är med människor, om det faktiskt är något med mig, att jag när jag väl träffar människor är Där och är ”för trevlig” (kanske bättre vara lite normalt avståndstagande).

  • Hej!

   Vi brukar säga lite olika saker men oftast något i stil med att vi tagit en paus och funderar på att sluta jobba, i alla fall endast för att få pengar. Många blir förvånade och ställer frågor som ”vad ska ni göra” ”vad ska ni leva av” ”det är ni väl alldeles för unga för”…. andra frågar hur vi ska göra sedan när pengarna är slut eller när vi blir pensionärer på riktigt utan att få pension….

   Andra blir inspirerade och säger ”f-n vad coolt” ”tänk om man kunde göra det” och liknande.

   Jag brukar svara att vi har sparat och investerat eller ”vi köper billigt och säljer dyrt”, vi värderar tid mer än pengar eller att det är väldigt få som ligger på dödsbädden och ångrar att de inte jobbade mer.

   Lycka till!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén