Jag kan faktiskt inte minnas en vår och försommar som, i mitt tycke, varit härligare än den vi upplever nu. Jag älskar att vakna på morgonen och kunna ta för givet att det är ännu en varm och solig dag jag har framför mig, och att jag kan vara ute och njuta av den. Kanske är det just möjligheten att kunna vara ute hela dagarna som gör i år till något så speciellt. Många är de gånger tidigare år som jag suttit på ”fel” sida om ett fönster och tittat ut på det fina vädret, och när jag nu har möjlighet vill jag vara med och uppleva alla förändringar i naturen och ta vara på alla vackra dagar. Sedan jag skrev senast (för jättelånge sedan 🙂 ) har vi hunnit med massor av roliga upplevelser!I början av maj packade vi in oss i bilen och åkte upp till Stockholm för att hälsa på min syster och hennes barn i det nya hus de just flyttat in i. Det var supermysigt att ses efter så lång tid. Härligt var det också att träffa våra vänner igen, och jag hann även med en sväng runt i butikerna i stan. Det var en intressant upplevelse att komma tillbaka till våra gamla hemtrakter och inse att varken Rikard eller jag saknar det det minsta, trots att vi båda bott i Stockholm i 20 år. Vi saknar vännerna förstås men inget mer. Stockholm mötte oss med långa bilköer, trängselskatt och stress och vi ångrar inte vårt beslut att lämna staden för ett enklare liv. Storstaden är trevlig att besöka, men det är skönt att därefter få komma tillbaka till sommarstugan.

Här på Ekerum har man sedan ett par år tillbaka markerat ut ett antal mountainbike-slingor i skogen som ett led i att bredda sin verksamhet från enbart golf-fokus. Ambitionen är att bli Sveriges aktivaste anläggning. Under en helg i maj anordnade man det första, men troligen inte sista, mountainbike-lägret för tjejer under ledning av Elna Dahlstrand. Jag deltog tillsammans med 21 andra tjejer som kom resandes från hela landet. Det blev en superkul och lärorik helg, full av skratt och prestigelöst cyklande. Vi tränade teknik, fick massor av tips på hur man bör planera sin åkning och tränade en hel del på att köra i backar. Eller ja, jag höll mig till uppförsbackar och hoppade över de branta, sandiga och krokiga nedförsbackarna. När det kommer till nedför är jag en riktig fegis. Men kul var det hur som helst och jag är nu mer säker på min egen åkning när jag far runt i skogarna. Lägret var ett toppenbra initiativ!

I slutet av maj lämnade vi ön igen, den här gången för att åka till Skövde där mina föräldrar bor. Förutom att träffa dem åkte vi för att jag var inbokad för att träffa en läkare angående min krånglande fot och eventuellt operera den. Operationen blev inte av utan skjuten på framtiden, vilket öppnade upp för att vi kunde utforska naturen och gå en del av Billingeleden istället, något som Rikard skrivit om tidigare. För några år sedan åkte vi till Bad Gastein för att under en sommarvecka göra guidade dagsvandringar i Alperna. Vi uppskattade det så mycket att vi gjorde om det året efter också och sedan dess har vi saknat det. Just dagsvandringar passar mig utmärkt. Man bär inte mer än det man kan behöva under dagen och man vet att man får duscha och sova i en skön säng på natten. Den här dagen på Billingeleden påminde mig om hur mycket jag tycker om att vandra och jag hoppas att vårt fria liv ska ge oss möjlighet att se mycket av Sverige på det sättet framöver.

Men man måste inte lämna ön för att få nya upplevelser, det finns mycket att se och göra även i närområdet. Härom dagen tog vi bilen upp mot norra Öland och besökte bland annat det så populära Hagelstads Getgårdsmejeri med intentionen att prova årets nyhet; getglass. Tyvärr var det stängt och vi fick nöja oss med att titta på alla gulliga getter och killingar i hagen. Vi åkte även förbi Byrums raukar, ett område där havet under miljontals år format kalkstenen till de former den har idag, och självklart tog vi en sväng förbi Långe Erik också.
Nu ser vi fram emot att det snart är sommarlov och då ännu mer tid att för varandra och för att ha roligt!

 

Dela gärna vårt inlägg: