Vi besökte Rönnerums fornby på Öland

Vi är tillbaka på Öland och idag tänkte vi njuta av det fina vädret med ett litet miniäventyr. Vid flera tillfällen har vi passerat skyltar som pekar på ”Rönnerums fornby” när vi har varit ute ock åkt bil eller cyklat och idag beslöt vi oss för att ta en promenad dit.

Vi parkerade vid Odens flisor som är ett järnåldersgravfält där någon har rest två stycken kalkstensflisor som är 2,5-3 meter höga. Därifrån är det en stig på ca 3km som leder till Rönnerums fornby. Stigen går igenom en skog men just nu är det fullt av myggor och andra flygfän så vi stannade inte till så mycket för att njuta.

Väl framme fick vi se denna skylt. Fornbyn är ca 300X400m stor och det finns rester av 10 husgrunder. De har även hittat en hel del fynd på denna plats. Tyvärr är fornbyn inte speciellt imponerande idag, och vi blev lite besvikna eftersom vi ”bara såg några stenar på marken.

Vi njöt mer av naturen än av själva fornbyn men vi såg något nytt och fick röra på oss lite.

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Vandring på Billingeleden

Nästa

Den allra härligaste av försomrar…

2 kommentarer

 1. Jimmy

  Hej Rikard,

  Vad spännande för er med en eventuell ”förtidspensionering”! 🙂 Hoppas ni har det riktigt bra och njuter av det fina vädret!
  Hoppas verkligen du dyker upp på SEC-T senare i år så jag kan få höra lite mer om era tankar och erfarenheter!
  Varma hälsningar,

 2. Hej Jimmy!

  Ja, vi njuter mycket av det fina vädret och naturen samt små miniäventyr! Mina studier har tagit lite mer tid än jag räknat med men det är i huvudsak för att jag har tyckt det är så kul och att jag kodat en del.
  Vi funderar på att resa runt i Europa i september vi får se om jag dyker upp på Sec-T men jag är i Stockholm lite då och då,.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén