Vi är mitt i utdelningssäsongen och nästan varje dag får vi en eller flera notifieringar ifrån Avanza om att utdelningar har hamnat på kontot. Det finns många som är kritiska till utdelningsinvesteringar eller till att bolag delar ut pengar istället för att göra nya investeringar osv men vi älskar det!

Bara i april, som är en av de största utdelningsmånaderna har det trillat in över 20 utdelningar på våra konton, mars var inte mycket sämre. I maj kommer det också komma en hel del utdelningar innan det lugnar ned sig. Vi får utdelningar varje månad men koncentrationen ligger på våren.

Rapportperioden har startat och många bolag såsom Axfood, Swedbank mfl har kommit in bättre än förväntat. Axfood är i skrivande stund upp ca 8% idag. Det ser ut som att en större börsnedgång kanske dröjer ett tag till.

I Norge har man beslutat sig för att införa IP adress blockeringar på spelsidor, jag har inte hunnit läsa på ordentligt men flera spelbolag sjönk ordentligt på nyheten och för oss triggades en STOP-LOSS och vi sålde Cherry automatiskt. Cherry var en lite mer spekulativ investering vi gjorde för kursuppgång och vi hade satt en STOP-LOSS för att omöjliggöra en förlust. Igår funderade jag på att höja STOP-LOSS nivån lite men avvaktade, det är lätt att backtrada ;-).

Nu är jag väldigt sen på pucken men det var väldigt tråkigt att Avicci gick bort. Jag har inte varit ett stort fan och har inga personliga kopplingar men det är väldigt sorgset när mäniskor går bort alldeles för tidigt.

Aviccis bortgång satte igång en hel del tankeverksamhet kring vad som är viktigt i livet och vad som gör mig lycklig. I söndags såg jag dokumentären ”True Stories” (se den om ni inte har gjort det) och fick en annan bild av Avicci, det var väldigt tydligt att all framgång och pengar inte gjorde honom lycklig, snarare tvärt om. 

I helgen var vi ute på långa, härliga promenader i naturen och det ar fantastiskt! Just då kände vi att vi inte ville vara någon annan stans, vi var lyckliga och det kostade inte en krona (mer än transport dit och tillbaka då).

Fundera på vad som gör er lyckliga och försök ordna så att ni får mer av det! Livet är kort och skört, det gäller att leva ett liv som är värt att leva.

Dela gärna vårt inlägg: