Tillbaka i Sverige

Igår landade vi på Arlanda igen efter att ha spenderat 89 dagar i Thailand. Både vi och en del vänner undrar varför vi är tillbaka nu med tanke på att kung Bore inte verkar vilja släppa taget om Sverige.

Vi bokade hemresan av ett par anledningar, för det första för att man behöver visa upp att man har en utresa bokad när man ansöker om turistvisum i Thailand. Vi sökte ett ”single entry tourist visa” vilket innebär att man får vistas 60 dagar i Thailand, det finns möjlighet att förlänga detta med 30 dagar, vilket vi gjorde, och vi har helt enkelt tvugna att lämna Thailand.

Det finns möjlighet att åka till något grannland och besöka Thailändska ambassaden för att ansöka om ett nytt visum men vi visste inte på förhand hur de här 3 månaderna skulle upplevas eller hur bra vi skulle trivas osv så vi bokade en hemresa för att uppleva våren i Sverige.

Vi har haft det fantastiskt och njutit av det varma vädret, den goda maten och alla mäniskor som ler osv så det i kombination med att vintern inte vill ge med sig har gjort att vi fick lite ångest på slutet, omvänd hemlängtan.

Vi får hoppas att våren kommer snart, enligt värderleksprognosen kan det ju ske redan imorgon.

”Vad händer nu då?”
Ja, det är en bra fråga som vi i dagsläget inte riktigt kan besvara. Självklart ska vi besöka familj och vänner. Vi ska även göra klart studierna. Vi har ganska många olika ideer på saker vi vill göra så vi kommer inte att hinna med allt. En sak är säker, vi vill tillbringa mer tid utomhus, det kan vara vandringar, skogspromenader, löprundor, kajakturer, spela golf….. ja listan är lång.

Vi kommer att tillbringa mer tid än vanligt i sommarhuset.

Vi har även blivit sugna på att prova på ”vanlife” d.v.s. köpa en van, inreda den så att vi kan övernatta i den men vi inser att vi inte är de händigaste och att det tar en hel del tid att bygga om en van om det ska bli bra så vi har börjat snegla lite på husbilar men de har en helt annan prislapp om de inte ska vara allt för gamla. Vi drömmer om att starta uppe i norra Sverige och sedan långsamt köra igenom Sverige (och Norge?) för att sedan ta sig genom Europa ner till medelhavet. Stanna till där det är mysigt eller finns bra vandringsled eller liknande.

Vi har även pratat lite om att vandra Kungsleden eller ”El Camino” (pilgrimsvandringen i Spanien) men vi får se om Annas fötter läker och om tiden räcker till.

Idag är mycket oklart och det är en del av tjusningen, att vi är fria att göra det vi vill. Vi kan låta humör och väder bestämma.

På tal om humör, börsen tjurar en del och det beror väl främst på handelskriget mellan USA och Kina, på något dygn har de infört strafftullar på 25% på exportvaror värda 100 miljarder dollar. Båda länderna försöker vara tuffa och visa sig starka men båda är väldigt beroende av varandra, vi får se hur det slutar men vi hoppas på lite mer nedgång så att det kan uppstå lite bra köplägen.

Om ni har tips på trevliga utflykter eller äventyr får ni gärna skriva i kommentarerna, det kan vara både i Sverige och utomlands.

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Tre månader i Thailand närmar sig sitt slut…

Nästa

Summering av 89 dagar i Thailand

4 kommentarer

 1. Marcus

  Härligt att höra er story.

  Pilgrimsvandra i spanien är härligt. 6 kg och sedan bara gå och ha det skönt.

  • Tack! Ja, vi har både läst och hört en del samt tittat lite på YouTube och blivit sugna.

   Just nu måsta Annas fötter läka ordentligt och så får vi se vad tiden räcker till. Jag vill helst gå hela men det verkar ta ca en månad så många delar ju upp El Caminon

 2. Peter

  Har varit kul att lasa om ert aventyr och definitivt inspirerat mig att ta en lite langre ledighet nar tillfalle ges!

  • Tack Peter!

   Vad kul att vi inspirerat. Ja, livet går i direktsändning, det blir nog inga repriser.

   Under sommarhalvåret kommer vi troligen uppehålla oss i Europa men till hösten blir det troligtvis Asien igen. Vi funderar även lite på Belize

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén