Vi är tillbaka på härliga Koh Tao. Vi var här för ett par veckor sedan men lämnade för att åka till Koh Samui. Som en del av er känner till så var orginalplanen att åka till Phuket för att spendera en månad på gymmet Titan Fitness men Annas skador har inte läkt ordentligt så vi fick tänka om. Vi åkte tillbaka till Koh Samui och samma resort som vi bodde på sist eftersom vi gillade deras gym och tränade på så gott det gick. Nu är vi tillbaka på Koh Tao igen och den här svängen blir det en del fokus på yoga.

Sist vi var här tillbringade vi ganska mycket tid på stränderna, vi var ute och dök osv. men vi provade även på yoga på Oceansound Dive + Yoga och vi gillade det. Jag har kört lite yoga i perioder för att få till lite stretching och för att få bukt med löparknä osv. Anna har aldrig riktigt kört någon yoga. Nu ger vi det en ordentlig chans, vi köpta var sitt veckopass och idag var det 5e dagen i rad som vi yogade.

Oceansound Dive + Yoga kör två klasser per dag och de riktar sig till alla som vill. De är tydliga med att både nybörjare och vana yogis är välkomna och att det inte spelar någon roll om du inte är vig (en av de vanligaste ursäkterna?), stark eller liknande. Huvudsaken är att du vill och dyker upp. På förmiddagen brukar det vara dynamiska pass som utmanar styrka och balans och på eftermiddagen är det oftare lugnare klasser som Yin och restorative yoga. På de dynamiska klasserna blir man ofta ordentligt svettig och de beror nog på en kombination av att vi är ovana, att vi utmanar oss fysiskt och så klart på klimatet. Vissa dagar har vi faktiskt kört yoga på både för- och eftermiddag. Om ni funderar på att yoga här rekommenderar vi att ni tar med en vattenflaska och en handduk att torka svett med. Det kostar 300 baht (ca 80 sek) för enstaka pass eller 1000 baht (ca 280 sek) för en vecka. Stannar man längre kan man även köpa månadskort för 3000 bath.

En typsik dag under den här vistelse har varit att vi ställer klockan och går upp och äter frukost i lugn och ro. Därefter promenerar vi från vårt hotell ca 30-40 minuter till Chalok Bay för att yoga i 90 minuter. Vanligen promenerar vi sedan tillbaka och äter lunch på vägen för att sedan njuta på stranden eller vid poolen. Vissa dagar gör vi om detta på eftermiddagen, andra dagar njuter vi av solnedgången. Man måste välja antingen det ena eller det andra. Vi tillåter oss att njuta lite extra eftersom det är sista veckan innan hemresan och påsklov 😉

 

Dela gärna vårt inlägg: