Det blir inte alltid som man tänkt sig. För ett par år sedan fick vi nys om träningsanläggningen Titan Fitness i Chalong på Phuket, och det blev lite av en målsättning för oss att åka dit för att under en period riktigt fokusera på träning, kost och hälsa. Vi tränar båda ganska mycket i vardagen, men på Titan blir det en hel livsstil med proffsiga tränare och andra likasinnade motionärer. Vår plan har varit att bo och träna där under våra 4 sista veckor av den här Thailandsvistelsen.

Jag hade sviter av träningsskador när vi lämnade Sverige, dubbelsidig plantar fasciit och hälseneinflammation på grund av för mycket löpning, men det skulle ju hinna gå över innan det var dags. Trodde jag… Addera till det att ankeln som jag stukade svårt när jag blev påkörd vår allra första kväll i Chiang Mai fortfarande inte är helt återställd, och vi har tyvärr fått ställa in vistelsen på Titan Fitness. Eller i alla fall skjuta den på framtiden. Det blir inte alltid som man tänkt sig…Med några helt obokade veckor framför oss kom vi fram till att vi trots allt ville att de skulle fokuseras på träning utifrån rådande förutsättningar. Av den anledningen är vi nu tillbaka på Koh Samui och lägenhetshotellet Replay Residence & Pool Villa på Bo Phut på norra Samui. Här har vi, förutom ett bra boende och en trevlig pool, ett riktigt välutrustat gym. Det är inte stort, men här finns ett antal ordentliga cardio-maskiner och tillräckligt många styrketräningsmaskiner för att man ska kunna ge kroppen en ordentlig genomkörare.

För att få tiden att gå ihop, framför allt för Rikard som är otroligt flitig med sina studier, har vi dragit ner på slappandet i solen till förmån för minst ett ordentligt träningspass om dagen. Vi hinner definitivt få i oss det d-vitamin vi behöver och mer därtill trots det, och för varje rapport vi får från nära och kära hemifrån, och för varje bild vi ser på sociala medier på den otroligt ihärdiga vintern ni har hemma, så skattar vi oss lyckliga som får vara är i värmen och ladda batterierna ordentligt och på flera sätt. Några utfärder hinner vi förstås också med och vi återkommer om det i ett annat inlägg.

Vårt egna lilla ”träningsläger” pågår här i knappa två veckor. Därefter förflyttar vi träningslägret och oss tillbaka till Koh Tao och fokuserar helt på yoga under en vecka. Ja, och så på pluggandet förstås. Och eventuellt på lite mer dykning 😉 Men mycket på yoga. Jag fick frågan härom dagen hur det känns nu när hemresan närmar sig, och hur mycket jag än vill sticka huvudet i sanden och Rikard pratar om att strunta i de flygbiljetter vi har hem och åka vidare till Bali istället, så är det trots allt sant. Om mindre än tre veckor är vi tillbaka i Sverige, men då är vi ordentligt utvilade och efter några veckors träningsfokus förhoppningsvis också starka och välmående.

Efter månader i 30-gradig värme kommer vi att ha en ordentlig omställning att göra framför oss. Om man får framföra en liiiten önskan så är det att ni där hemma är klara med minusgrader och snö, att alla fåglar är tillbaka och sjunger för fullt samt att skogen lyser blå av blåsippor när vi landar. Det skulle vara fint. Tack!

Dela gärna vårt inlägg: