Strandhäng på Koh Phangan

I måndags tog vi färjan från Koh Samui till Koh Phangan. Vi hade hört mycket positivt om Koh Phangan och bestämde oss för att åka dit. Vi letade boende via flera olika webbtjänster och valde till slut att boka via Agoda. När allt var bokat och klart så tittade vi i kalendern och insåg varför det var lite knepigt att hitta vettigt boende…. Full Moon Party!

Koh Phangan är känd för sina Full Moon Parties, som startade för ett antal år sedan med att några festade på stranden vid fullmåne. Nu verkar folk vallfärda hit för att festa och det finns numer även half-moon party, water fall party osv. Koh Phangan lockar partyfolket och DJs flygs in från hela världen.

Det är helt klart en annan stämning här än på Samui. Koh Samui är lite mer ”posh” och försöker inrikta sig mot turister med mycket pengar som vill ha ett par veckors lyxig semester. På Koh Phangan har vi nog sett mer dreadlocks per capita än någonsin förr, men här är en väldigt skön och avslappnad stämning.

Vi bor på södra sidan, nära Thong Sala där färjan anländer, på en liten beach resort (film kommer förhoppningsvis snart). Rummen är ganska enkla och vi kommer via en kort stig direkt ner på stranden. På stranden finns det massor av små barer, några tatueringsstudior, massageställen och kitesurfingskolor. Det verkar som att den här delen av ön/Thailand lämpar sig väldigt bra för kitesurfning, det är nästan ständigt en sjöbris.

Vi har passat på att under veckan njuta av strandhäng, strandpromenader och solnedgångar vid havet. En kompis, Linus, som normalt bor på thailändska fastlandet kom och mötte upp ett par dagar. Vi hyrde MC och körde runt lite på ön och besökte ständerna på norra och nordvästra sidan som vi blivit tipsade om. Och ja, stränderna är uppe var mycket finare än runt Thong Sala, men det finns betydligt färre restauranger osv. där. Istället är resortsen större och lyxigare och tillhandahåller mat, massage och annat man kan önska sig.

Så; ska ni till Koh Phangan och vill njuta av fina stränder och inte har något problem med ett mindre utbud på restauranger osv, välj norra eller nordvästra delen. Vi har där vi är fördelen av att ha ganska många restauranger som serverar bra mat för 50-70 baht (12-20sek) per portion. Det går att ta sig från ena sidan av ön till den andra med taxi, taxibåt eller motorcykel på ca 25 minuter.

På vägen tillbaka mot Thong Sala körde vi lite längre väster ut än vad vi hade gjort på vägen upp. Ön är kuperad och vi åkte genom ett böljande landskap så nära kusten som det gick. Denna väg kantades av yogaställen och vegetariska restauranger, vilket får oss att tro att den delen av ön försöker locka till sig en specifik målgrupp.

Ikväll är det fullmoon party. På vårt hotell, och flera andra ställen, arrangerar de ”pre-party” med mat och dryckesbufféer för att sen i taxi köra alla deltagare till den stora partystranden, men vi tror att vi är minst 20 år för gamla och skulle känna oss som ”vuxna på stranden” (motsvarigheten till vuxna på stan) så vi väljer att stå över och tar en lugn middag på stan istället.

Imorgon bär det av mot Koh Tao. Äventyret fortsätter!

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Förlängning av turistvisum på Koh Samui

Nästa

Island Life

2 kommentarer

 1. Micke

  Var extra försikta på Koh Tao.

  • Rikard

   Hej Micke!

   Du verkar veta något som vi ej vet… vi brukar vara ganska försiktiga men är det något särskilt du tänker på? Inbrottsrisk? Trafiken? Matförgiftning?

   Mvh

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén