Chiang Mai Flower Festival

Om man tycker om färgprakt, blommor, musik och dans är Chiang Mai helt klart rätt plats att befinna sig på under första helgen i februari. Då firas varje år Chiang Mai Flower festival, och Suan Buak Haad parken i Gamla Stans sydvästra hörn fullkomligt exploderar i blomsterprakt. Till festivalen, som firas under tre dagar, flockas både lokalbefolkning och turister och det finns mycket att se både dagtid och kvällstid. Höjdpunkten är lördagen, som inleds med en stor parad som går genom stan med destination parken. I paraden framförs fantastiskt kreativa och vackert dekorerade ekipages. De följs åt av marschorkestrar, dansare och kvinnor i bergsfolkens traditionella färgstarka kläder. Väl på plats i parken ställs ekipagen upp för allmän beskådan. Det bjuds på underhållning av olika slag och det finns gott om mat och dryck att köpa. Festligheterna fortsätter till långt in på nätterna och vi kan varmt rekommendera ett besök. Det är svårt att i ord beskriva något som detta, varför vi istället för att försöka har satt ihop en liten film.

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Månadsrapport: En månad som fria i Chiang Mai Thailand, vad kostar det?

Nästa

Börserna svajjar, hur ska man agera?

2 kommentarer

 1. Tjena,
  Wow vad läckert. Stor tumme upp på er fräsiga film, den var inte bara intressant utan väldigt bra gjord också.

  Mvh petrusko

 2. Tack för återkopplingen!

  Vi har filmat lite till men inte ”hunnit” klippa till dem ännu!

  Ha en fortsatt bra dag

  Rikard

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén