För ett par dagar sedan småpratade jag med ett par grannar vid poolen och de berättade att det brukar anordnas paddelturer runt Chiang Mai. Vi tittade runt på FaceBook efter information och fann ett ”kayaking meetup” som vi anmälde oss till.

Dessa paddelturer genomförs en gång i veckan och arrangeras av en thailändsk tjej som vill möta sina rädslor. Hon anser sig vara blyg och det här är ett sätt att träffa nya mäniskor, träna på att prata inför folk samt träna engelska.

Vi möttes upp bakom templet Wat Fah Ham där det fanns en brygga med kajakuthyrning mm. Här ligger Tha Chiang Mai Rowing and Canoeing Training Center. Vi var 18 stycken från olika delar av världen som ville ge oss ut och paddla i solnedgången.

Kajakerna var ganska enkla jämfört med de havskajaker vi brukar paddla, men fullt funktionella. Det vara kul att se att det även var thailändska barn som hyrde kajaker och paddlade.

Från bryggan kan man göra två val; antingen paddlar man mot staden och får uppleva Chiang Mai från vattnet eller så paddlar man åt andra hållet och får mer natur. Vi sparade staden ifrån vattnet till en annan gång och valde naturen.

Det var en härlig upplevelse som bjöd på många intryck. Längs med vissa delar av stäckan vi paddlade fanns det bostäder och restauranger utefter strandkanten, andra delar bjöd på fågelsång och naturljud. Vi såg flera thailändare som fiskade och strandkanten kantades av stora träd med lianer och frukter mm.

Vi gjorde en liten film från turen, den hittar du här.

Dela gärna vårt inlägg: