Igår så var det dags för en utflykt igen. Vi är ju i Thailand och här finns det massor av härliga tropiska frukter, men hittills har vi faktiskt ätit lite mindre frukt än vad vi räknat med och vi bestämde oss för att ändra på det.

Vi hade både läst och hört talas om en fruktmarknad, Muang Mai Market som skulle vara frantstisk och enligt Google Maps var det bara drygt 3 km vilket kändes lagom för en trevlig promenad.

Tyvärr var delar av promenaden längs lite större vägar och vi verkade kommit iväg mitt i rusningtrafiken. Det finns trottoarer men de är ofta ojämna, ibland vääääääldigt smala och ofta har någon öppnat ett mat- eller fruktstånd på trottoaren och då får man ta sig ut på vägen för att komma runt.

Efter ca 40 minuter så kom vi fram och det var fullt med frukt- och grönsaksstånd överallt och några få stånd som sålde kött. Det var lite lätt kaotiskt eftersom detta inte är en marknad som riktar sig mot turister och därför tillrättalagd.  Det var fullt av thailändare som körde scootrar, mc med sidovagn osv. mellan stånden och man fick se upp. Vissa scootrar fraktade hela familjer på fyra personer.

Priserna och utbudet var något helt annat än vad vi har sett på andra ställen och det fanns frukt i flera olika mognadsgrader, kvalitet etc. Vi stannade till på ett ställe och plockade ihop 4 mogna underbara gula mangos och räckte över till försäljaren för vägning. ”50 baht” (ca 13 sek) sa försäljaren, och vi började skratta eftersom vi några dagar innan frågat vad 2 mangos kostade på köpcentret intill oss och fått svaret 170 baht (ca 43 sek). När vi började skratta, skrattade även försäljaren. Vi sa att vi tar för 50 baht till och hon fyllde på med ytterligare 5 mangos. Lycka!

Vi gick vidare och handlade papaya, annanas, bananer samt tomater och totalt kostade det ca 350 baht (knappa 90 sek) sedan tog vi en Songthaew hem och intog en fantastisk fruktmiddag.

Jag var lite nyfiken på att prova Durian som enligt Wikipedia kallas ”frukternas konung” men som verkar dela folk i två läger. Durian har tydligen en unik lukt som inte uppskattas av alla. Det blev ingen durian denna gång, vi hade så mycket att bära ändå. Det räckte även till fruktlunch idag, lyxdessert med var sin mango ikväll och vi har flera mangos kvar ;-). Till Muang Mai Market kommer vi gå tillbaka.

Dela gärna vårt inlägg: