Vårt boende i Chiang Mai

Att resa på längre tidsperioder som vi gör nu är inte som att resa på charter då allt är ordnat för dig i förväg. Reser man så här är det många val man behöver ta ställning till och ett av de viktigaste är hur och var man vill bo. De flesta som åker till Chiang Mai väljer att boka ett hotell eller ett guesthouse för 2-3 nätter och ägnar  sedan de första dagarna åt att gå/åka runt för att titta på olika områden och  boenden som man sedan hyr.

Hyde Park Chiang Mai, bild från booking.com

Det finns ett stort utbud av hostels, ”poshtels”, guesthouses, hotell och lägenheter och ofta kan man flytta in på dagen när man hittat något som man tror att man kommer att trivas med. Servicenivån och priserna varierar över hela spannet så det finns något för alla. De mest populära, centralt belägna med tillgång till pool, kan dock vara svårt att få tillgång utan att ha bokat i förväg. I alla fall under högsäsong.

Backpackers söker sig oftast till The Old City och Digital Nomads väljer ofta att bo i hipsterområdet ”Nimman”. Just det området har blivit så populärt på senare år att det vuxit. Dvs. närliggande gator beskriver sig som att tillhöra Nimman och kan därigenom höja sina priser.

Om man ska stanna en lite längre tid väljer de flesta en möblerad lägenhet eller ett hus. I vissa fall ingår städning. Ofta, särskilt om man hyr 3 månader eller längre, så ingår inte el, vatten och internet. Vatten är en bristvara och el är ganska dyrt så man får betala för den el och det vatten man förbrukar. De har seperata mätare som läses av varje månad. Om man har på AC hela dagarna kan de bli dyrt.

Vi ville inte spendera de första dagarna med att jaga boende så vi hyrde 1 månad via AirBnB eftersom de vanliga lägenhetsuthyrarna på internet inte vill hyra ut på kortare tid än 3 månader. Om man ”bara” vill hyra en månad och dessutom gör det via AirBnB så blir det såklart dyrare än om man hyr 3-6 månader direkt.

Vi valde en ”condo”,  en enrumslägenhet som ligger ca 6 km utanför ”The Old City” och ”Nimman”, jämte norra Thailands största köpcentrum. Lägenheten är ca 32kvm med ett avdelat utrymme för säng, ett litet kök mm. Vi har tillgång till en större pool och ett mindre gym. På området finns det flera lounger där man kan sitta och läsa eller umgås. Vi har skapat en visning av vår lägenhet och lägenhetskomplexet som ni hittar här.

Vi trivs så bra både i Chiang Mai och i vårt lägenhetskomplex att vi förlängde vi vår vistelse med några dagar. Efter det flyttar vi till ett annat boende i utkanten av Nimman för att prova att bo i den delen av staden.

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Silvertemplet, Wat Sri Suphan

Nästa

Möte med Jason Fieber a.k.a. mrfreeat33

7 kommentarer

 1. Peter

  Spannande att hora hur ni kommer trivas i andra delen av stan. Kommer anvanda era upplevelser som referens till nar jag sjalv forhoppningsvis vagar ta steget och aka ivag, i alla fall under en begransad tid.

  Fortsatt med era kul uppdateringar!

  • Hej Peter!

   Vi trivs som sagt ganska bra där vi bor nu men det är ju alltid kul med nya upplevelser mm. Igår promenerade vi runt i Nimman och det finns många små trevliga cafeer mm.
   Tror det bli bra men lite annorlunda, så får vi se vilket vi föredrar 😉

 2. Inger Ljungqvist

  Så intressant att få läsa om hur ni bor och även se filmen. Härligt att ni njuter och har det bra. Denna information (och alla inlägg i bloggen sedan ni kom till Chiang Mai) borde vara toppenbra att läsa för dem som ska/önskar uppleva samma äventyr som ni nu gör.

  • Ja, vi har ju inte så stor läsekrets ännu men vi hoppas kunna bidra men någon form av värde till folk som är nyfikna på Chiang Mai mm

  • Klara undrade om jag skulle bli youtuber när vi åkte och riktigt där är jag inte 🙂 Men ett första försök att sätta ihop en film var det i alla fall. Vi har filmat mer under en del av våra utflykter och det blir säkert fler videos så småningom när vi får tid.

 3. Emelie

  Hej,

  Härligt att ha hittat hit! Så kul att följa er och riktigt inspirerande 🙂

  Jag tycker videon var grym, skulle vara kul med fler.

  • Tack Emelie, så roligt att du gillar vår blogg! Filmer kommer vi att göra fler, så får vi tycker att vi får tid 🙂 Även utan jobb flyger dagarna förbi och vi har svårt att förstå hur vi någonsin har hunnit med att jobba!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén