Sunday Walking Street Market in Chiang Mai

Det finns många olika marknader runt om i Chiang Mai. En av de mest uppskattade och välbesökta är Sunday Walking Street Market i gamla stan. Varje söndag klockan 16 stängs den annars strida och ganska hetsiga trafiken av, från Tha Phae Gate och ca en kilometer in längs med huvudgatan Ratchadamnoen Road. Butiksinnehavare, konstnärer, musiker och försäljare av olika slag sätter upp sina bord på båda sidorna av gatan och kommersen är livlig.

Marknaden växer för varje år som går och numer räcker inte huvudgatan till. Försäljningen pågår även in på tvärgatorna längsmed och all plats behövs. Här trängs både turister och thailändare. Till skillnad mot lördagskvällens återkommande Night Bazaar där mycket av försäljningen består av billiga kopior av kända varumärken, är en stor del av utbudet under söndagsmarknaden olika typer av hantverk från norra delen av Thailand. Här kan man hitta unika och vackra bruksföremål och konstverk. En stor del av utbudet känns främmande för oss att använda eller pryda våra hem med, men hantverksskickligheten kan man njuta av oavsett. Utöver detta finns naturligtvis mat i mängder att köpa, en hel del billiga massproducerade produkter och en tillsynes oändlig mängd massörer som erbjuder trötta fötter en massage för ca 70 Baht.

Rikard och jag var lite tidiga in till gamla stan och såg hur gatan bytte skepnad när trafiken upphörde och en febril aktivitet vidtog för att alla på bästa sätt skulle kunna visa upp sina produkter till försäljning, och vi njöt av att gå runt och titta på både människor och kommersen. Vi gjorde några inköp av både hantverk och massproduktion, och till skillnad mot andra marknader inriktade på att sälja billiga kopior kändes det inte som att man förväntades pruta på priserna.  Vi såg heller ingen annan som gjorde det.

Vartefter skymningen sänkte sig ökade antalet besökare. Musiker och dansare underhöll och vid Tha Phae Gate uppträdde en eldkonstnär.  Till slut nådde trängseln gränsen för att det det skulle gå att ta sig fram på behagligt sätt, och vi avlutade kvällen. Även om marknaden pågår fram till midnatt rekommenderar vi besökare att komma tidigt medan det fortfarande går att njuta fullt ut av upplevelsen.

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Nomad Summit 2018

Nästa

Ekonomisk frihet, vad är det?

2 kommentarer

 1. Peter

  Aterigen, kul att folja er blogg. Jag drommer sjalv om att gora nagot liknande och bar auppleva ett nytt aventyr.

  Ett tips ar att det vore kul om ni kunde gora bilderna klickbara sa man kan forstora dem.

  • Hej Peter,
   Tack, så roligt att du läser vår blogg! Vi är newbies när det kommer till WordPress men har googlat lite för att ta reda på hur man gör för att kunna få upp bilder i stort format. Det verkar som att man behöver installera en add-in för det. Vi kollar vidare och ser om vi kan fixa det.
   /Anna

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén