Digitala nomader brukar de kallas som skapat sig möjlighet att vara platsoberoende samtidigt som de på ett eller annat sätt har en inkomst, oftast genom digitala kanaler. En del reser mycket utan någon speciell plats de kallar hemma. Andra har skapat sig mer permanenta hem i olika delar av världen. Många söker sig hit till Chiang Mai.

En av dem är Johnny FD som under flera år mycket framgångsrikt drivit podden Travel Like a Boss samt en YouTube-kanal. För att lära av andra, men också för att dela med sig av sina egna kunskaper kring att tjäna pengar i digitala kanaler skapade han eventet Nomad Summit. Lördagen den 20 januari gick den 4:e årliga Nomad Summit av stapeln, och i år deltog över 400 personer från hela världen, bland dem flera svenskar. Rikard och jag kan inte räknas som digitala nomader ännu, men vi skulle gärna vilja skapa någon form av verksamhet. För oss var det otroligt värdefullt att delta och nätverka med de andra deltagarna.

Eventet sträckte sig över hela helgen, med mingelparty under fredagskvällen, heldagskonferens med party på rooftop-baren i Maya mall på kvällen och poolparty på söndagen. För den som ville fanns även möjlighet att boka in sig på workshops under måndagen.

Årets talare var alla mycket framgångsrika inom sina respektive områden och delade generöst med sig av sina bästa tips för att lyckas. Mycket handlade om SEO, Amazon FBA och hur man når ut till så många kunder som möjligt genom att skapa värde för dem, men också hur man kan tänka och agera när man misslyckas med en affärsidé, något som de flesta råkar ut för förr eller senare.  Bland annat talade Matt Bowles, grundare till en mäklarfirma/investmentgrupp som säljer bostäder till företag. Han och hela teamet lever resande liv och träffar aldrig sina kunder. Hela grundidén när företaget bildades var att de som arbetar med det inte ska behöva vara bundna till en viss fysisk plats. Derek Pankaew är en entreprenör som gick från att tjäna småpengar på att sälja andras prylar i digitala kanaler till att själv designa och utveckla produkter att sälja och på det sättet tjäna betydligt större pengar. Derek ligger bakom världens första hopfällbara pullup bar för resenärer, FLEXR. Imponerade blev vi även av J Keitsu som genom dropshipping och e-handel skapat en verksamhet som nu omsätter 2 miljoner dollar i månaden.

Alla talks från de tre tidigare åren och så småningom även de ifrån i år går att ta del av på Nomad Summits YouTube-kanal.

Dela gärna vårt inlägg: