Som vi skrivit om tidigare är Chiang Mai en stad som drar till sig många människor som arbetar platsoberoende. Vi har hört att så många som en tredjedel av alla som befinner sig här är digitala nomader, men vet inte om det stämmer. Många är det i alla fall och vi kommer att skriva mer om det till helgen då vi ska delta på Nomad Summit. På grund av detta finns det även ett antal coworking spaces och idag besöker vi ett av dem. I Nimmanområdet ligger Maya, ytterligare ett stort köpcentrum, och här inne på översta våningen ligger CAMP (Creative And Meeting Place). Ljudnivån är låg trots att det är många människor här. En del arbetar och andra pluggar. Det finns gott om olika typer av arbetsplatser att välja på, beroende på preferenser och om man är ensam eller ska samarbeta med andra. Det finns till och med en fin terrass där man kan blicka ut över bergen samtidigt som man jobbar. Det är öppet 24/7.

På just det här coworking spacet kostar det inget att sitta. Det finns dock ett fik där man förväntas handla något, och för varje 50 Bath man spenderar får man tillgång till WiFi i två timmar. Googlar man får man upp en lång lista med liknande platser, de flesta i Nimmanområdet och alla med högre betyg än CAMP. Dagens val avgjordes av att det skulle krävas så få steg som möjligt för att ta oss hit. Rikard har nu kodat koncentrerat i HTML 5 i ett par timmar medan jag har slutfört Skolverkets webbkurs ”Om programmering”. Nästa gång provar vi ett nytt ställe.

/Anna

 

 

Dela gärna vårt inlägg: