Kan man ”pensionera” sig i Thailand om man har 1 500 000?

Det finns en ganska känd bloggare som heter Jason Fieber. För ett antal år sedan startade han bloggen ”Dividend Mantra” som var en av de första ”FIRE” -Financially Independent Retire Early bloggarna. Jasons mål var att skaffa sig passiva inkomster med hjälp av utdelningsaktier så att han inte var tvungen att jobba.

Vid 33 års ålder sa han upp sig och har därefter levt på sina utdelningar samt lite frilansjobb som skribent och ekonomisk coach.

Nu driver han en ny blogg som heter ”MrFreeat33” och där publicerade han ett inlägg kring om det fungerar att ”pensionera” sig i Thailand om man har ca 1 500 000 SEK. Inlägget finner ni här http://www.mrfreeat33.com/can-you-retire-in-thailand-with-200000/

***************************************************************************

Spoiler varning!

***************************************************************************

Om ni inte orkar läsa hela inlägget så är en sammanfattning att det är fullt möjligt att leva på och klara sig på de pengarna i Chiang Mai.

Det finns andra ställen i Sydostasien (även i Thailand) där pengarna räcker längre, men helst vill man nog ha lite mer pengar eller skapa sig någon form av inkomst.

Jason skriver att han lever ett mycket bekvämt och bra liv på ca 8000SEK/mån ($1000) och att han skulle kunna minska detta med ca 1500SEK enkelt genom att välja en lite billigare lägenhet och tänka lite på sina kostnader.
/Rikard

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Mobiltelefoni och internet i Thailand

Nästa

Coworking spaces i Chiang Mai

6 kommentarer

 1. Storugglan

  Vore roligt att läs mer om hur egen ekonomiska plan ser ut. Uppspaltat som hos Fieber.

 2. Peter

  Har precis borjat folja er blogg, kul att se nagra svenskar i CM och inte bara de 20-aringa ungdomarna. Hur ser er kostnadsbild ut? Ar det mycket dyrare med mat i kopcentrumet an ”ute pa gatan”? Gar det over huvud taget att fa tag pa svenskliknande frukost, tanker yoghurt, flingor, mjolk osv.

  Hade varit kul med ett inlagg dar ni fokuserar lite pa mat och kostnader osv.

  Ska bli kul att folja er!

  • Hej Peter!

   Tack för din kommentar. Vi hade planerat att gå igenom ekonomin i detalj efter en månad men eftersom vi har fått en del frågor skriver jag nog ett inlägg tidigare som beskriver en del kostnader och besvarar dina frågor kring mat mm. Stay tuned

   MVH
   Rikard

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén