Vardag i vårt nya liv

Efter en dryg vecka här har vi landat gott som Rikard berättade om igår, och vi har börjat skapa oss rutiner. En viktig sådan är frukost ;-). Uppe på en hylla i det lilla pentryt i vår lägenhet ligger den en påse med vad som ser ut som några kastruller och/eller stekpannor. Jag gissar att det där även ligger en platta, men då vi inte haft behov av något av det har vi inte ens tittat efter. Den matlagning vi gör klarar vi av med en vattenkokare. Det viktigaste på morgonen är en kopp kaffe eller två. I och med värmen behövs inte så mycket mat, men vi köper hem knippen med små och mycket goda bananer om kaffet inte skulle räcka. 

Både jag och Rikard har under 2018 tjänstledigt från våra respektive arbeten för att studera. Vi är inskrivna på ett antal distanskurser på olika universitet under våren och kommer att söka nya till höstterminen. Jag ska läsa kurser om digital kompetens och lärande samt hur barn och unga förhåller sig till och skapar sig identiteter på sociala medier. Rikard kommer ska läsa webbprogrammering och informationsdesign samt fördjupa sig i blockchain. Idag startade de flesta av våra kurser och vi har båda ägnat ett antal timmar åt dem. Det är skönt att kunna sitta ute och känna solen och värmen samtidigt. Jag tror att vi kommer att uppskatta både lärandet och lärandemiljön mycket. Dessutom är det härligt att kunna ta en paus i pluggandet, hoppa ner i poolen och få till ett träningspass ”på lunchen”.

Som jag nämnde ovan lagar vi ingen mat hemma. Det är så billigt att äta ute och utbudet är så stort att det inte finns någon anledning att handla hem råvaror och laga själv. Under de här dagarna då vi varit mer bundna till vårt närområde än vi kanske önskat så har vi antingen handlat hem mat eller ätit i Central Festival två gånger om dagen. Det finns många restauranger att välja på så det blir inte tjatigt. Det är ett litet äventyr bara att gå runt där och titta. Tänk om man hade haft någon som kunde berätta och förklara vad allt är och hur det är tänkt att konsumeras också. Så bra det hade varit! Tyvärr har de flesta som arbetar med försäljningen lite för begränsade kunskaper i engelska för att vi ska kunna få vår nyfikenhet stillad av dem.
/Anna

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Då var semestern över

Nästa

Mobiltelefoni och internet i Thailand

1 kommentar

  1. Inger Ljungqvist

    Lycka till med studierna. Vilken härlig miljö/klimat att läsa i. Ang mataffären- så svårt att välja. Det kan bli både positiva och negativa upptäckter då ni kommer hem med maten. ? ?

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén