Nomad Coffee Club

Chiang Mai är en stad som inte bara lockar många vanliga turister som vill njuta av den goda maten, kulturen och värmen. Hit flockas även många digitala nomader, människor från hela världen som arbetar platsoberoende och reser på heltid eller delar av året. Många är sociala och vill dela med sig av sin kunskap och lära av andras. För detta syfte har Nomad Coffee Club bildats. Flera gånger i veckan anordnas träffar och föreläsningar på olika teman, så som kryptovalutor, dropshipping osv på caféet Food4Thought i Nimmanområdet.

Igår letade vi oss dit för att lyssna på Dana Garrison, en expert på live video marketing från San Francisco som pratade om hur man når ut med sitt budskap/sitt företag, bygger sitt varumärke och arbetar med affiliate marknadsföring och med företag. Hennes föreläsning var intressant och inspirerande. Även om vi i dagsläget inte kommit igång med någon typ av företag, vi ska initialt fokusera på att plugga och samla nya erfarenheter, så kan det mycket väl bli så framöver och tipsen vi fick komma till nytta. Så tyckte även många andra i det fullsatta caféet. Det var även intressant att prata med andra digital nomader som varit i Chiang Mai längre och som redan har dragit igång sina affärsplaner. Många av dem lever på sina egna youtube-kanaler eller poddar och andra sysslar med dropshipping eller Amazon FBA (Fullfilled By Amazon). De flesta är väldigt lätta att skapa kontakt med och vi gick ifrån Food4Thought och var överens om att vi kommer att delta vid många fler träffar.

Som jag nämnde ovan finns det en del embryon till idéer som kan utveckla sig till inkomstdrivande företag framöver. Men vi vill gärna plocka din hjärna också. Vad skulle du starta för företag om du befann dig i  vår situation? Har du förslag på vad du tycker att vi kan göra? Skriva gärna om detta i kommentarsfältet.
/Anna

Dela gärna vårt inlägg:

Föregående

Så långt norrut i Thailand man kan komma

Nästa

Då var semestern över

1 kommentar

  1. Inger Ljungqvist

    Så intressant att få ”följa med” på er spännande resa. Tack för att ni skriver så utförligt så det känns som att vi är med ???

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén