Från slutet av 1200-talet och fram till slutat av 1700-talet var Chiang Mai huvudstad i kungadömet Lan Na. För att skydda staden byggdes det en mur runt den, och utanför muren grävdes en vallgrav. Sedan dess har staden vuxit och kungadömet finns naturligtvis inte kvar, men det gör delar av muren och hela vallgraven, och området innanför kallas idag för The Old City.

Området innanför muren är ca 2 x 2 kilometer och består av ett myller av gator. Matställen ligger vägg i vägg och överallt annonseras det om Room for rent och utflykter till diverse sevärdheter mer eller mindre nära stan. Det är ett spännande område att promenera runt i, det finns mycket att upptäcka och det var dagens utflyktsmål.

Efter en frukost bestående av en god mangosmoothie på en liten matmarknad strosade vi runt och besökte bland annat stadens äldsta tempel, Wat Chiang Man. Templet  byggdes år 1297, året efter att Chiang Mai blev huvudstad i Lan Na, och användes av kungen under tiden som han  färdigställde staden runt om.

Efter några dagar i Chiang Mai inser vi att vi gillar staden så mycket just för den blandning av kulturer den erbjuder. Här finns små hål-i-väggen-restauranger med bord och stolar i plast och fullkomligt obegripliga menyer och bredvid ligger luftkonditionerade caféer med västerländska menyer, gott kaffe och schysst wifi. Vi har även börjat fundera på om en månad här verkligen räcker… 🙂

För att se fler bilder från vår dag får ni gärna följa ettfriareliv.nu på Instagram!
/Anna

Dela gärna vårt inlägg: