Idag är det måndag och vi kan inte låta bli att tänka på att det är idag som allt går upp på fullfart på de flesta arbetsplatser efter julledigheten. Vi känner oss tacksamma som istället fick börja vår dag med att njuta av solen, simma några varv i poolen och få tips på bra coworking spaces från andra expats (en person som temporärt eller permanent bor i ett land annat än där man har sitt medborgarskap) som varit här längre.

Efter en enkel men god lunch tog vi en songthaew till Nimman-området på andra sidan om staden. Bussen, som vi delade med ett gäng från Kina tog oss förbi tågstationen, genom gamla stan och förbi det stora universitetet innan den släppte av oss på Nimman Road. Nimman är ett område som många digitala nomader söker sig till och där det därför finns just många coworking spaces där man kan hyra in sig för en dag eller för några timmar. I ett första skede planerar vi inte att starta något företag, men platserna är även utmärkta för att sitta och plugga vilket vi ska göra. Och inte skadar det att träffa och prata med kreativa och drivna människor heller 🙂 Idag har vi dock inte pluggat utan tagit en kort och något linkande promenad runt i området för att orientera oss. Ett stopp för en riktigt god kaffe blev det också.

För att komma tillbaka till vår del av staden hoppade vi på en av de kostnadsfria shuttle busses som Central Festival, det stora köpcentret vi bor granne med, kör runt med i staden. De kör fyra olika rutter på ett fast schema och med ett antal avgångar varje dag. Mycket smidigt och ett bra sätt att få lite bättre koll på staden. Inne i köpcentret botaniserade vi runt bland en uppsjö av restauranger som erbjuder mat från stora delar av världen och fastnade till slut för ….. thai. Det är ju så gott!
/Anna

 

 

Dela gärna vårt inlägg: