Lägenhetskomplexet som vi bor i ligger i utkanten av Chiang Mai. Precis bredvid ligger Central Festival, ett stort köpcenter med massor av butiker. Här hittar man allt från exklusiva dyra märken till H&M, skönhetsprodukter i mängder, en stor biograf och en skridskobana. Det blev vårt första utflyktsmål, primärt för att vi behövde få mat i oss. Här finns en food court där vi botaniserade runt bland mycket som för oss är helt obegripligt men som thailändarna runt om oss med glädje åt. Stället frekventeras av de som jobbar i köpcentret och de som är där för att shoppa. Västerlänningar såg vi inte många.

På eftermiddagen tog vi en songthaew, en sorts öppen buss, till Tha Phae Gate, en port in till Chiang Mais gamla stadsdel. Vi har läst att hela gamla stan är ett område som är lätt att utforska till fot och det kan väl stämma, även om de flesta trottoarer lämnar en hel del att önska. Vi började med att besöka ett tempel. Det finns otroligt många både i gamla stan och i Chaing Mai som helhet. Vi har ingen intention att besöka dem alla, men många är vackra och några kommer det definitivt att bli. Det här heter Wat Pran On och byggdes år 1501.

Vi fortsatte vår vandring och kom bland annat förbi en fin park som används som idrottsanläggning. här fanns ett kort löpspår, ett antal träningsmaskiner och små planer för beachvolley och fotboll. Vi kommer att återkomma dit och berättar mer om parken då.

Framåt kvällen letade vi oss ut ur gamla stan och mot den stora nattmarknad som hålls varje lördag- och söndagskväll. Stora arkader fylls med försäljare och matstånd på båda sidorna om en stor gata. Likaså längsmed trottoarerna. Efter att ha intagit en god middag tog kvällen ett för tidigt och väldigt snöpligt slut när vi skulle passera gatan vid ett övergångsställe. En motorcykel kör mot rött, slår till mig med backspegeln och jag faller. Ena ankeln tar stryk. Rikard hämtar is och jag får stor omsorg av de försäljare som sett händelsen samt av passerande turister. Volontärer ur den speciella turistpolisen hämtas till och med. Jag avböjer att besöka sjukhuset, även om det skulle ha varit intressant att se förstås, och vi tar en taxi hem. Nattmarknaden får vi uppleva mer av och berätta om vid annat tillfälle.
/Anna

Dela gärna vårt inlägg: